Parodie

Wat is een parodie

Een parodie of persiflage is een spottende nabootsing van een gedicht, lied, film, toneelstuk, verhaal of andere kunstzinnige uiting. Vaak worden hierbij herkenbare eigenschappen van het origineel overdreven of uitvergroot. - Wikipedia

Oftewel jullie gaan een nieuwe tekst schrijven op een bestaand nummer, waarbij herkenbare eigenschappen van het origineel overdreven of uitvergroot terug te horen zijn. Onder aan de pagina kun je zowel voorbeelden vinden, als kaders en tips. 

Leerdoel: De leerling maakt in een groepje een parodie, die wordt opgenomen en en gedeeld of live zal worden opgevoerd. Ook is het mogelijk om een videoclip te maken. Het maken van een tekst zal terugkomen in leerjaar 2.

Beoordeling: De opdracht wordt beoordeeld met een O/V/G. Er zal naast het eindproduct ook worden gekeken naar de werkhouding en inzet tijdens de lessen. Bij een live optreden of het maken van een videoclip krijgen de leerlingen een punt hoger.  

Deadline: 15 april

Opdracht:

Voor deze opdracht gaan jullie in groepjes van 3 á 4 personen een parodie maken van een bestaand nummer. Het onderwerp is vrij te kiezen. Je kan bijvoorbeeld een carnavalskraker maken, maar je mag het ook hebben over andere dingen. Het lied mag je in het engels of in het nederlands schrijven.

hoe de opdracht uitvoeren

Stap 1: Groepjes maken

Stap 2: Onderwerp verzinnen

Stap 3: Taken verdelen

Stap 4: Aan de slag

Stap 5: Inleveren

Kaders

Tips