Crossroads

Bij kunstvakken zul je vaak op een tweesprong of kruispunt komen te staan. Deze opdracht neemt je mee naar zo’n kruispunt, waarin je jouw artistieke reis verkent en reflecteert op het punt waar je je nu bevindt. Geïnspireerd door een klassiek muzikaal werk, krijg je de kans om je eigen compositie te creëren of een beeldend kunstwerk te ontwikkelen en een bepaalde richting in te slaan. Deze opdracht is tevens het moment waar onze paden zullen kruisen. 

Deze opdracht biedt namelijk de gelegenheid voor zowel de muzikale als de beeldende vorming groep om samen te werken en elkaars disciplines te verkennen. Misschien ontdek je nieuwe perspectieven en inspiratie door samen te werken met je medeleerlingen van verschillende kunstvormen. Je mag ook zeker gaan samenwerken en tot een gesamtkunstwerk komen. Denk hierbij aan een all round experience, een compositie met een videoclip, een opera, een grafische partituur, je kan het zo gek niet bedenken. 

Durf jezelf uit te dagen, te experimenteren en je creatieve grenzen te verleggen terwijl je dit cruciale punt in je artistieke ontwikkeling verkent. Laat je creativiteit de vrije loop en ga op ontdekkingstocht naar nieuwe wegen en mogelijkheden.

De opdracht: Je maakt alleen of met anderen samen een eigen werk, waarbij je een klassiek werk als inspiratiebron gebruikt. Je mag samenwerken met de andere kunstdisciplines en/of bezig gaan met andere kunstdisciplines.

Leerdoel:   

Beoordeling: Je wordt beoordeeld op meerdere punten. Naast het eindproduct zal er ook worden gekeken naar het proces. Zie hiervoor de onderstaande rubric.

site Rubric componeren.pdf