Zang

tussen de grotere opdrachten door zullen we af en toe een nummer met de klas zingen. Dit kunnen popnummers zijn, maar ook canons of ander soort liederen/spelletjes.

Human - Rag'n'Bone Man

Het lied wordt eerst met de hele klas gezongen, wanneer het gewenste niveau behaalt is wordt de klas in drie groepen gesplitst. Elke groep krijgt een eigen partij. Dit kan een zangpartij of een bodypercussiepartij zijn.  Samen vormt de klas een band. De akkoorden en baspartij zijn al ingespeeld en zijn via de onderstaande knop te vinden. Wanneer er iemand uit de klas piano, keys of basgitaar speelt zijn deze eventueel ook live uit te voeren! 

Een canon is in de muziek de strengste vorm van een meerstemmige compositie. Een canon word dan ook altijd door meerdere stemmen gezongen. Simpel gezegd zingen de stemmen dezelfde melodie na elkaar. Er is dus een verplaatsing in tijd, terwijl de melodie/zanglijn gelijk blijft. 

I like the flowers.pdf

The Lion Sleeps Tonight is een lied geschreven door Solomon Linda (originele opname genaamd Mbube met The Evening Birds) en nadien gecoverd door vele anderen. Het originele lied is afkomstig uit 1939, maar de bekendste versie, die van The Tokens, is afkomstig uit 1961. 

Mbube werd een hit in heel Zuid-Afrika en verkocht ongeveer 100.000 platen rond 1940. Het nummer werd zo populair dat de term Mbube werd overgenomen als beschrijving voor Afrikaanse a-capellamuziek. 

The lions sleep tonight.pdf

Een mars staat altijd in een tweedelige maatsoort en heeft een duidelijke, streng te volgen cadans, die zeer herkenbaar is.

Het metronoomgetal (tempo) ligt meestal vast. Er wordt een waarde van 120  tikken per minuut aangehouden. 

In militaire kringen worden marsen vooral gebruikt om de cadans aan te geven en het morele peil hoog te houden. Vroeger bestonden er alleen hoorns en bazuinen en een beperkt slagwerk om militaire signalen aan te geven. 

Marcheren - Left.pdf

"Hill an Gully Rider" is een lied met call and response. Na elke zin wordt er geantwoord met de woorden"Hill an' Gully".  

Het van origine is een Jamaicaans volks- /werklied dat vroeger door werklieden gezongen werd, wanneer ze nieuwe wegen aanlegden en verwijst, met de originele tekst, naar het ongelijke en gevaarlijke terrein waarlangs de nieuwe weg moest komen. 

Hill and Gully rider Klapspel totaal.pdf

Opties-
Poep aan de wielen van de bus
Geef dat ding eens door
Popliedjes
Spreekcanons
Hill and Gully rider